top of page

ENERGIEDESKUNDIGE

Met een EPC-attest van het EPC ATELIER ontvangt u betrouwbare en objectieve informatie over de energiekwaliteit van uw woning en de nodige adviezen om energie te besparen.

HET EPC-ATTEST

01 / WAARDE

De EPC-waarde is de energiescore van een bestaande woning of een nieuwbouwproject. Dit geeft aan hoeveel het energieverbruik van uw woning bedraagt per vierkante meter vloeroppervlak (kW/m²). Het label gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).

02 / WANNEER

Het EPC-attest is verplicht bij de verkoop van een appartement, studio, woning, ... maar ook bij de verhuring met contracten vanaf twee maanden. Uitzonderingen zijn: a) schenking of gerechtelijke onteigening, b) woningen zonder verwarming en c) onbewoonbaar verklaarde woningen.

03 / SANCTIE

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) controleert via steekproeven.

Als er geen EPC-attest aanwezig is krijgt de eigenaar een brief om zich te verantwoorden. Na evaluatie kan een boete tussen de 500 en 5.000 euro worden opgelegd en dient alsnog een EPC-attest te worden opgemaakt.

EPC-ATTEST

UPDATE 2022

  • Bij de verkoop van uw woning is enkel een EPC-attest dat in 2019 of later werd opgemaakt geldig. Dit attest beschikt over een label van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).
  • Sinds 1 april 2022 is een EPC-attest verplicht bij erfpacht of opstalrecht.
  • Alle grote appartementsgebouwen (minstens 15 wooneenheden) moeten over een EPC van de gemeenschappelijke delen beschikken. Deze wetgeving wordt gefaseerd aangepakt, zodat ook kleinere appartementsgebouwen (van 2 tot 4 wooneenheden) ten laatste op 1 januari 2024 over zo’n extra EPC beschikken.
Image by Vlad Kutepov
UPDATE 2022

CONTACT

U kan een EPC-attest aanvragen via het onderstaand contactformulier of door ons telefonisch te contacteren op het nr. 0491 18 25 83.
Uw gegevens
Info over het pand
arrow&v

Bedankt voor uw inzending. Wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.

CONTACT
bottom of page