top of page

ENERGIEDESKUNDIGE

Met een EPC-attest van het EPC ATELIER ontvangt u betrouwbare en objectieve informatie over de energiekwaliteit van uw woning en de nodige adviezen om energie te besparen.

HET EPC-ATTEST

01 / WAARDE

De EPC-waarde is de energiescore van een bestaande woning of een nieuwbouwproject. Dit geeft aan hoeveel het energieverbruik van uw woning bedraagt per vierkante meter vloeroppervlak (kW/m²). Het label gaat van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).

02 / WANNEER

Het EPC-attest is verplicht bij de verkoop van een appartement, studio, woning, ... maar ook bij de verhuring met contracten vanaf twee maanden. Uitzonderingen zijn: a) schenking of gerechtelijke onteigening, b) woningen zonder verwarming en c) onbewoonbaar verklaarde woningen.

03 / SANCTIE

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) controleert via steekproeven.

Als er geen EPC-attest aanwezig is krijgt de eigenaar een brief om zich te verantwoorden. Na evaluatie kan een boete tussen de 500 en 5.000 euro worden opgelegd en dient alsnog een EPC-attest te worden opgemaakt.

EPC-ATTEST

UPDATE 2022

  • Bij de verkoop van uw woning is enkel een EPC-attest dat in 2019 of later werd opgemaakt geldig. Dit attest beschikt over een label van A+ (uitstekend) tot F (zeer slecht).
  • Sinds 1 april 2022 is een EPC-attest verplicht bij erfpacht of opstalrecht.
  • Alle grote appartementsgebouwen (minstens 15 wooneenheden) moeten over een EPC van de gemeenschappelijke delen beschikken. Deze wetgeving wordt gefaseerd aangepakt, zodat ook kleinere appartementsgebouwen (van 2 tot 4 wooneenheden) ten laatste op 1 januari 2024 over zo’n extra EPC beschikken.
Image by Vlad Kutepov
UPDATE 2022

CONTACT

U kan een EPC-attest aanvragen via het onderstaand contactformulier of door ons telefonisch te contacteren op het nr. 0491 18 25 83.
Uw gegevens
Info over het pand

Bedankt voor uw inzending. Wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.

CONTACT
bottom of page